Напрежение след решението на управляващите във Варшава да преименуват Калининград на

...
Напрежение след решението на управляващите във Варшава да преименуват Калининград на
Коментари Харесай

Напрежение! Медведев отвръща на удара

Напрежение след решението на ръководещите във Варшава да преименуват Калининград на Крулевец.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев отвърна на удара със лично предложение - връщането на старите имена на градовете в Полша, както и смяна на името на самата страна. Това съобщава вестник " Коммерсант “, представен от " Фокус ".
-->
" Не харесват името на съветския град Калининград, оферират вместо това да пишат Крулевец. Е, следователно не Краков, а единствено Кракау. Не Гданск, а единствено Данциг. Не Шчечин, единствено Щетин. Не Познан, единствено Позен. Не Вроцлав, единствено Бреслау. Списъкът продължава и продължава “, написа съветският някогашен президент в Twitter, изброявайки старите немски имена на градовете на територията на днешна Полша.

Медведев предлага също по този начин страната да се откаже от формалното име " Полша ".  " Разбира се, никаква Полша, единствено Варшавското херцогство или Кралство Полша като част от Руската федерация, като приемник на Руската империя “, предложи заместник-председателят на Съвета за сигурност.

Великото херцогство Варшава е формирано от полските и литовските земи вследствие на подписването на Тилзитския контракт сред Руската империя и Първата френска империя през 1807 година В резултат на Наполеоновите войни по-голямата част от територията на херцогството е отстъпена на Русия, по-късно е наречена Кралство Полша.

Препоръката на Варшавската комисия за стандартизация на имената тук-там отвън Полша за промяна на името на Калининград на Крулевец влезе в действие на 9 май. Калининград " е прочут в Полша под обичайното име Кьонигсберг “ и " актуалното съветско име на този град е изкуствено, не се свързва нито с града, нито с региона “, се споделя в текста.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР